Google+ Followers

Instagram

Sunday, December 11, 2016

Kelebihan Surah Surah Ayat Ruqyah


Assalamualaikum

alhamdulillah berkesempatan untuk berkongsi artikel ini. 
sumber artikel ini dari sebuah blog lain.

SUMBER BLOG


Boleh download Surah Surah Ayat Ruqyah / Rukyah di bawah





Kelebihan Ayat Ruqyah

Tanda-tanda seseorang diresapi / sihir oleh mahkluk jin :- 

1. Denyutan jantung makin kencang 
2. Badan begetar
3. Sesuatu bergerak-gerak bawah kulit
4. Mengantuk/menguap
5. Batuk
6. Gelisah
7. Panas ditengkuk 
Jika anda mengalami sebahagian symptom- symptom diatas,kemungkinan adanya jin yang menghuni ditubuh anda. 

Penjelasannya adalah,,jin yang berada didalam tubuh akan bergerak melalui saluran darah dan mengganggu atau menyakitkan setiap anggota tubuh yang dilalui atau didudukinya. 

Dengan ayat-ayat ruqyah syariah ini, amatlah mustajab dalam menyingkirkan mereka keluar atau menyakiti dari anggota tubuh, dan mereka akan kesakitan dalam anggota tubuh anda sehinggalah mereka keluar. 

Bila ini berlaku degupan jantung anda akan bertambah kencang dan kemudian anda akan berasa letih dan mengantuk dan bagi kes saka,anda akan terasa panas ditengkuk. 

Bagi mereka yang mengalami pelbagai penyakit gangguan jin, fadhilat ayat-ayat tersebut amat mustajab bagi mengusir jin-jin jahat/sihir serta dapat memagar diri anda. 

Selain itu pesakit haruslah berzikir sebanyak-banyaknya didalam hati tak kira masa dan tempat. Amalkanlah dengan ‘THO HA’ (Surah Taha ayat 1) .Kesannya semasa berzikir, perut akan terasa mual dan seterusnya sendawa, Ini petanda bahawa jin-jin yang berada dalam tubuh akan beransur-ansur keluar, InsyaAllah. 

Dengan mendengar ayat ruqyah, insyaAllah ianya mampu menyembuh perbagai penyakit misteri diantaranya:- 

* Fikiran runsing dan jiwa gelisah 
* Menyembuhkan penyakit histeria, sihir dan saka 
* Mengusir jin didalam badan, rumah dan premis perniagaan 
* Ketenangan dalam rumahtangga 
* Menyembuhkan anak-anak yang menangis malam 
* Penambat kasih sayang antara anak dan ibubapa 
* Anak-anak mudah mendengar kata orang tua 
* Menguatkan hafalan dan pembelajaran 
* Membuatkan minda lebih positif dan fokus terhadap kerja dan pembelajaran
* Membersihkan aura diri dan menyahkan energi-energi negatif dari badan 

CARA MENGGUNA/MENDENGAR AYAT RUQYAH SYARIAH 

1) Bagi kesihatan diri dan keluarga, pasangkan ayat ruqyah didalam rumah/premis perniagaan 3x sehari atau pasangkan dari malam sampai pagi 

2) Bagi pesakit gangguan jin, dilarang memasangnya didalam kenderaan kerana, kesannya akan mengakibatkan anda mengantuk dan akan mengganggu pemanduan. 

3) Bagi anak-anak yang sering menangis diwaktu malam, anda perlu pasangkan dengan kuat, insyaAllah jin/syaitan akan lari dari mengganggu anak-anak anda. 

4 ) Untuk merawat histeria, sihir, saka dan lambat jodoh, sediakan 3 botol besar air mineral, buka penutupnya dan pasangkan ayat ruqyah ini untuk 3 hari. Air tadi dibuat minum secawan untuk 3x sehari dan lakukanlah seterusnya untuk hari berikutnya. Tiap-tiap selepas solat bacalah Ayatul Qursy 3x dan Al Insyirah 3x secara istiqomah. Kemudian pada sebelah malamnya pula, perdengarkan ayat ruqyah dan hendaklah dipasang dari malam sampai ke pagi selama sebulan. 

5) Bagi memulihkan rumah/premis perniagaan yang bermasalah, perdengarkan 3x sehari untuk 3 hari berturut-turut. 

6) Jika anda sering mengalami masalah malas dan badan terasa berat, perdengarkan ayat ruqyah ini 3x sehari, insyaAllah anda akan cergas dan kembali bersemangat. 

*BAGI UNTUK MENDAPATKAN KESEMBUHAN YANG MAKSIMUM BILA MENDENGAR AYAT RUQYAH, SILA PEJAMKAN MATA DAN DENGAR SEHINGGA TAMAT DENGAN MENGIKUTI BACAANNYA DI MULUT ATAUPUN DI HATI* 

Nama Surah Juzuk Ayat-ayat Ruqyah:- 

Surah Al-Fatihah Juzuk 1 Ayat Seluruhnya  
Surah Al-Baqarah Juzuk 2 Ayat 1 hingga 5
Surah Al-Baqarah Juzuk 2 Ayat 102
SurahAl-Baqarah Juzuk 2 Ayat 163 hingga164
Surah Al-Baqarah Juzuk 2 (Ayatul Kursi) Ayat 255
Surah Al-Baqarah Juzuk Ayat 285 hingga 286
Surah Al-Imran Juzuk 3 Ayat 18 hingga 19
Surah Al-’Araf Juzuk 7 Ayat 54 hingga 56
Surah Al-’Araf Juzuk 7 Ayat 117 hingga122
Surah Yunus Juzuk 12 Ayat 81 hingga 82
Surah Toha Juzuk 20 Ayat 69
Surah Al-Mukminun Juzuk 23 Ayat 115 hingga 118
Surah As-Soffaat Juzuk 37 Ayat 1 hingga10
Surah Al-Ahqaaf Juzuk 46 Ayat 29 hingga 32
Surah Ar-Rahman Juzuk 55 Ayat 33 hingga 36
Surah Al-Hasyr Juzuk 59 Ayat 21 hingga 24
Surah Al-Jin Juzuk 72 Ayat 1 hingga 9
Surah Al-Ikhlas Juzuk 112 Ayat Seluruhnya
Surah Al-Falaq Juzuk 113 Ayat Seluruhnya
Surah An-Naas Juzuk 114 Ayat Seluruhnya

Moga ianya bermanfaat kepada semua. insyaAllah . 


Wednesday, November 16, 2016

Happiness is Homemade

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه 

alhamdulillah 
banyak kali update 
lepas tu delete. 
finally ini yg terasa nak update kembali. 
yeayyy


Happiness Is Homemade

achewahhh cakap omputih la pulak.
banyak kam story saya yang saya tak up kan . rindu jugak nak baca sisters lain punya email. 

kadang kadang rasa tak tau apa nak up kan. kadang kadang idea mai selambakkk gilaaa tapi masa tak sempat. haaaa tudiaaaa.. bz sangat ngan bisnes dan anak anak..

tak apa slowly saya update insyaAllah . zaman sekarang valid lagi ka berblogging? 
tapi saya pegang prinsip saya, saya blogging apa yang saya selesa. insyaAllah kan kan . 

Instagram saya ada on off public kan dan privatekan mengikut keadaan semasa. Jemput follow ya sisters. yup, saya jugak akan tapis secara berkala .. huhuhu untuk keselamatan jugak. 
instagram : LensaOkida

aktiviti saya.. banyakkk saya nak updatekan . aktiviti menjahit, crafting untuk anak anak.. aktiviti mencari bulan dan bintang pun ada ( tidoq nama nyaaa ) kikiki. 

Berblogging ni kita jadi diri sendiri, itu lebih kita happy. 
anak anak alhamdulillah 3 orang ni sihat ,
ceria dan happy dengan life kami yang sederhana. Memang super happy lahhh.. 
tambah pulak hidup ngan bonda depa yang gila gila idea menggunung tu. huhuhu
Happiness is homemade! kan kan 

saya pun tgh atoq jadual.. dengan aktiviti saya , anak anak, tukang make sure timing tution anak bla bla bla. 
but tak dapat nak bg detail segalanya jugak, untuk keselamatan. 😉

Yang pastinya .. 
saya dah ada masa berblogging. 
insyaAllah .


ehhh! sorry melalut sana sini 😅.
nanti kita sambung. 
sebab lepas ni saya akan buat live video dari facebook tentang product product saya.. 

product apa??? tungguuu tauu.. 
daaaaa
 

Tuesday, March 3, 2015

BestDay Ibrahim dan Chocolate sponge cake

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه 

Alhamdulillah 
Alhamdulillah 
Alhamdulillah 
Alhamdulillah 

Harini kisah kek la pulak nak updatekan.. 
Kikikiki
Sebenaqnya 
Hari ini adalah bestday 
Muhammad Ibrahim Al Amin bin Mohamad Nahiz . 
Alhamdulillah dah setahun umoq dia. 
MasyaAllah sekejap sahaja masa . 
Dia masih lagi berstatus gagah sado heheh
Dia dah meniti jalan sambil pegang tepi tepi lama dah.. Menapak beberapa dah.. Tapi bila depan org dia terus tak mau tunjuk. Hahahah sangat perahsia . 
But Alhamdulillah . 
Setiap anak anak itu berbeza karakter dan perkembangan walau dari 'rahim' yang sama.. 
Itulah salah satu kuasa Allah.. 
Ibrahim dah panggil bonda  "ndaaaaaaa" 
Ada bunyi pun, jadiii lahhh.. 
Bersyukur sangat sangat. 
Hahha jangan tanya bila nak tambah..
Mmg dah tak larat. 
InsyaAllah. Takat ni ja.. Walaupun sebenaqnya syok tgk baby ramai ramai.. Banyak banyak.. Suka gomoiii depa. 
Tang beranakkkk tuuu yg menakutkan. Hahhaha. 

Okeh.. Back to kisah cake.. 
Kakak zeynab lately mmg mintak bonda dia buatkan cake. But tobat kekadang sempat, kekadang tak larat.. 
Tapi harini.. Adoihlaaa.. Banyak kali sebut " i want to eat a cake"
"Bonda.. U make for me a cake plizzz"
Puluh puluh kaliii kottt.. 
And tetiba roh baking dah mai! Sbb dikejann.. Wakakakkaakka .. 

Maka.. Bonda dia keluaqkan tepung ajaib! 

Ninnnnndiaaaa.. 




 Then... 
Bonda memang kalau buat keja rumah dan kat dapoq.. 
Tak sempat dah nak pegang Hp smartPhone segala.. 
Sebab nak kena SmartKeja bagi cepat settle .. Anak anak akan ada yg bising.. Gaduh, jerit hooreyy.. Jerit nangih.. 
Semua cukup. 
Jadi kalau pegang hp.. 
Time tu sure ada relaks skit masa. 
RARE laaa kalau pegang. Heheh

Ninndiaaaa videooo skit.. 

Alamak.. Video tak leh upload! Aiyooo.. 

Semua gambaq ni ada upload kat instagram LensaOkida. 



Then.., 


  Gambaq dalam  oven! Hehehhe
Lama gila tak baking wehh.. 
Nak adjust hat tekan tekan tu.. Memang rasa macam blur jugak.. 
Tak bohong aihh.. Kissh benaq nih. 
Hahahaha. 
Time tu dok pikiaq.. Best jugak buat biz baking baking.
Tapi tak mampuuuu den., 
Maid blom dapat., ngan menjahit product and design and crafting. 
Perghh.. Tak sempattt.. 
Berangannnn memang syok!
Sebab free!! Wakakakkakakka

Then.. 
Wujudlah yg ini.. 


Rupa memang tadakk laa.. 
Tu belakang cerita. 
Hahahha.
Rasa tu ada.. Instant ja wehh. 
Tak daya nak buat yg bahan bahan from A to Z on the spot. 
Sebab memang beli siap siap standby kes kes macam ni la. Hahhaha .
Wajib!!! 

2 version size kek tu satu untuk makan segera for zeynab, satu lagi makan beramai ramai. Hahahah.. 
Pun adaaaa.. 

Abang muhammad balek skolah.. Rebut rebut makan ngan kakak zeynab. Katanya sedap.. 
Bangga bonda sebab instant ja tapi anak anak suka., 
BUT, yang bagi sedap tu Allah.,
Bukan brand, bukan bahan, bukan hasil tangan. 
Itu key dia. 
Alhamdulillah 


Ada terlioaq dakk . Hehehhe
Seperti biasa.. Rupa memang out. 
Hehehhe. Rasa okay. 
Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah , 
Happy tengok anak anak makan. 
Puas hati.. Licin yg nipih tu.. Hat tebai dok nak potong . 


Memang saya tak berbakat bab bab baking.
Tapi kalau tak cuba.. Kita takkan tau kan. 
Hehehhe.

Apa pun.. 
Misi membuat kek untuk hari ini dah selesai... Bekas magkuk besi mixer tu.. 
Saya tak daya nak cuci secara manual sampai bersinaq.. 


Saya masukkan dalam dishwasher ja..
Maka memudahkan keja ..


Kaleh kaleh tengok 
Ruang kat rumah dah berteraboq getah zero point hasil depa tarikkk sampai putuihhhh.. 
Hahahhah dua tiga kali keja.. Tak apa lah.. 



 
 
Akhir sekali.. 
Yang jahil , buruk dan hina adalah dari diri saya sendiri, 
Yang sempurna, indah dan cantikk segalanya dari Allah SWT. 
Alhamdulillah semangat berblogging dah membara.. 
Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah 

 

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails